LAG “Zapadna Slavonija” u sklopu studijskog putovanja posjetio je područje LAG-a “Zagorje-Sutla”, LAG-a “Zeleni bregi” i LAG-a “Sjeverozapad”

LAG “Zapadna Slavonija” organizirao je studijsko putovanje za svoje članove, volontere i zaposlenike na temu “Razmjena iskustava i primjeri dobre prakse u provedbi Programa ruralnog razvoja” sredstvima EU, Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj, Podmjera 20.2 “Podrška za osnivanje i upravljanje Nacionalne ruralne mreže” unutar mjere 20 “Tehnička pomoć” Mreže za ruralni razvoj održano 22. i 23.11.2019. godine

Program studijskog posjeta započeo je u Krapini, na području LAG-a “Zeleni bregi” nakon čega su uslijedila predavanja i obilazak Muzeja krapinskih neandertalaca.

Nakon Krapine, putovanje se nastavilo prema Termama Tuhelj, području LAG-a “Zagorje-Sutla” gdje se odvijao cjelodnevni program. Voditeljica LAG-a “Zagorje-Sutla” dočekala je članove, volontere i zaposlenike LAG-a “Zapadna Slavonija”, predstavivši rad svoga LAG-a te informirala zainteresirane o mogućnostima financiranja iz Programa ruralnog razvoja.

Posjetili smo i područje LAG-a “Sjeverozapad”, Trakošćan nakon čega smo se zaputili u Mariju Bistricu na OPG “Micak” gdje smo imali priliku vidjeti primjer dobre prakse u ruralnom području, a gdje su nas skupa s LAG-om “Sjeverozapad” dočekali predstavnici LAG-a “Zeleni bregi” koji su nam predstavili svoj rad i posebnosti svoga područja.

Tags: