Hrvatski zavod za zapošljavanje započeo je s provedbom sustava vaučera za obrazovanje nezaposlenih i zaposlenih osoba u travnju 2022. godine.

Sustav je dosad prvenstveno bio usmjeren na stjecanje zelenih i digitalnih vještina traženih na tržištu rada s planiranim ciljem uključivanja 30 000 korisnika u obrazovanje.

U svibnju 2023. godine sustav je nadograđen s ciljem da ponuđenim programima bude omogućena dodjela vaučera za programe obrazovanja kojim se stječu ili unaprjeđuju sve vještine tražene na tržištu rada, a ne samo one povezane sa zelenom i digitalnom tehnologijom.

Vaučere za obrazovanje može koristiti i zaposlena i nezaposlena osoba, a paleta programa koji su trenutno dostupni zaista je raznolika.

Katalog vještina i programa dostupnih za dodjelu vaučera redovito se ažurira te je dostupan na poveznici https://tinyurl.com/5cbn23my .

Više informacija o uvjetima i načinima korištenja sredstava za provedbu obrazovanja putem sustava vaučera moguće je pronaći na poveznici https://tinyurl.com/hfhfnh9m

Ako vam je potrebna bilo kakva pomoć oko programa i prijave javite se, stojimo na raspolaganju.