Studijski posjet LAG-a “Zrinska gora – Turopolje” u sklopu projekta suradnje 19.3.2.

LAG „Zapadna Slavonija“ u suradnji s LAG-om „Posavina“ kao glavnim partnerom, LAG-om „Slavonska ravnica“ i LAG-om „Zrinska gora-Turopolje“ provodi među-teritorijalni projekt suradnje 19.3.2. na temu „Udruživanjem do jačanja kapaciteta poljoprivrednih proizvođača“.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta i konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača u sektoru voćarstva i povrtlarstva kroz razmjenu znanja i iskustava, opremanje te promociju poljoprivrednih proizvoda u cilju povećanja samoodrživosti poljoprivrednih gospodarstava i malih gospodarstvenika na ruralnim područjima te poticanju njihovog udruživanja.

Među prvim aktivnostima projekta, u suradnji s udrugama na području LAG-a “Zapadna Slavonija”, vinogradarima i voćarima, nabavili smo poljoprivrednu mehanizaciju i opremu kako bi svim dionicima ovoga područja olakšali procese proizvodnje te smanjili troškove.

Zatim, u sklopu projekta suradnje 50 osoba s područja LAG-a “Zrinska gora-Turopolje” , 19.10.2019. posjetilo je Novu Gradišku i Cernik te sudjelovalo na manifestaciji Srednjovjekovni grad Cernik i Dani cerničkog portugizca. Dan su proveli u interakciji s proizvođačima s područja LAG-a “Zapadna Slavonija” te razmijenili svoja znanja i iskustva. Tijekom manifestacije, LAG “Zapadna Slavonija” predstavio je svoj rad nakon čega su uslijedila predavanja Ministarstva poljoprivrede.

Kao zadnju aktivnost projekta namjeravamo provesti stručna predavanja na temu udruživanja poljoprivrednih proizvođača.

Tags: