Vrijeme je za solidarnost i kupnju domaćih proizvoda! Pokrenuta online platforma za prodaju domaćih proizvoda na području cijele Hrvatske

Kako bi se potaknula kupnja i promocija domaćih proizvoda naših OPG-ova, uspostavljena je jedinstvena web platforma Locavore.hr.

Uslijed krize ponude i opskrbe domaćih poljoprivrednih proizvoda uzrokovane pandemijom virusa COVID-19 diljem svijeta, pa tako i Hrvatske, pojavio se opravdan strah kupaca za nestašicom i nemogućnošću kupnje kvalitetnih i lokalno uzgojenih namirnica.

Kako bi doskočili ovom problemu i potaknuli korištenje sigurnih – digitalnih alata, uspostavljena je jedinstvena besplatna web platforma locavore.hr/o-nama koja omogućuje kupnju i promociju domaćih proizvoda naših OPG-ova. Radi se o online destinaciji koja ima za cilj okupiti sve domaće proizvođače na području cijele Hrvatske kako bi u konačnici
kupcima omogućili jednostavan pregled ukupne ponude i kontakt s proizvođačima radi dogovora oko ostvarenja kupnje i dostave. Na taj način, locavore.hr istovremeno rješava probleme OPG-ova, koji uslijed odluka o ograničavanju prodaje ali i međugradskog kretanja imaju otežano poslovanje, ali i probleme kupaca kojima je onemogućeno kretanje a u potrazi su za domaćim i autohtonim proizvodima.

U ovoj jedinstvenoj i izvanrednoj situaciji, mogućnost nastavka poslovanja i prodaje je izrazito važna za sve a poglavito naše OPG-ove. Upravo zbog toga, bilo da prodajete voće i povrće, domaći pršut, maslinovo ulje ili domaće meso – Locavore.hr je vaše novo prodajno mjesto. Locavore.hr je poseban po tome što na jednom mjestu okuplja sve proizvođače koje kupci mogu pretraživati na različite načine a jedan od najzanimljivijih je na osnovu mikro-lokacije na kojoj se kupac nalazi. Tako je i sam naziv platforme nastao kroz ideju koja stoji iza jedinstvenog pokreta, istoimenoga naziva Locavore koji se zalaže za konzumaciju lokaln uzgojenih namirnica.

Na ovaj način, želja je solidarizirati se s brojnim malim lokalnim proizvođačima koji su, kao i većina poslovnih subjekata, pogođeni nenadanom krizom i obustavom prodaje te se za proizvođače osiguralo besplatno korištenje Locavore-ovih usluga slijedećih 5 mjeseci. Locavore.hr im nudi jednostavan način prodaje i kreiranja jedinstvenog profila na platformi a sve u cilju prodaje i promocije.

Registrirajte se na:  https://www.locavore.hr/proizvodac

Svakako, pozivamo i sve kupce da podrže domaće proizvođače i osiguraju zalihu domaćih proizvoda za zdraviji i otporniji imunitet koji nam je svima potreban u ovim vremenima.

locavore #kupujmohrvatsko

Izvor: Locavore

Tags: