12.2.2024. Godine smo imali čast predstaviti projekt “Zaželi podršku” i svečano uručiti Ugovore o zapošljavanju 15 žena.

Projekt je iz poziva Zaželi – prevencija institucionalizacije, financiranog iz Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. godina, a ukupni iznos odobrenih sredstava je 675.000,00 €. Vrijeme trajanja projekta je 36 mjeseci.

Osnovna svrha projekta je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za 90 pripadnika ciljane skupine na području RH, čime se pridonosi njihovoj većoj socijalnoj uključenosti, prevenciji istitucionalizacije , ostanku u vlastitom domu te osiguravanju prava na život u zajednici.

Predstavljanje projekta održano je u društvenom domu Trnava u Gornjim Bogićevcima.

Na samom početku sve prisutne pozdravila je voditeljica LAG-a “Zapadna Slavonija”, Marijana Vidić Poleto. Stručna suradnica za projekte, Roberta Pranjkić, predstavila je rezultate i dosadašnji rad LAG-a “Zapadna Slavonija”, a Divna Žakić, voditeljica projekta Zaželi podršku, predstavila je i opisala projekt.

Zahvaljujemo se našem partneru u projektu – Općini Gornji Bogićevci i načelniku Pavi Klariću na kvalitetnoj suradnji.

Nazočnima se obratio i Zlatko Bunjevac, dopredsjednik LAG-a “Zapadna Slavonija”.

Na kraju su uručeni Ugovori o radu zaposlenicama na projektu “Zaželi podršku”.

Bilježimo još jednu uspješnu Uvodnu konferenciju, još jednu novu šansu i odličnu suradnju na dobrobit lokalne zajednice.

Tags: