Mi iz LAG-a posebno cijenimo radionice. One predstavljaju priliku za druženje, razmjenu iskustava, učenje novih spoznaja i trendova u našem poslu, kao i veliku priliku za povezivanjem.

Upravo sudjelujemo na jednoj takvoj radionici za LAG-ove iz cijele Hrvatske, pod nazivom “LEADER operativna pravila unutar intervencije 77.06.”

Glavni organizator je Ministarstvo poljoprivrede i Nacionalna ruralna mreža u suradnji s LEADER mrežom Hrvatske, Hrvatskom mrežom za ruralni razvoj i Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Radionica se održava od 6. do 8. ožujka na području Općine Velika Kopanica.

U dva dana koliko radionica traje organiziran je bogat edukativni program. Predstavnici Ministarstva tako su u četvrtak na radionici predstavili nacrt LEADER operativnih pravila, unutar kojega je bilo dovoljno vremena za raspravu te pitanja i nedoumice članova LAG-a.

U petak, 8. ožujka, očekuje nam terenski obilazak područja LAG-a “Slavonska Ravnica” i LAG-a “Posavina” koji su ujedno i domaćini radionice.