Prijavili smo novi projekt na Ministarstvo poljoprivrede i Brodsko-posavske županije, na Javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga koje promiču poljoprivredu, održivi razvoj i vrijednost ruralnog prostora RH.

Projekt zanimljivog naziva “LAG AKADEMIJA” u prvom smislu odlikuje skupljanje novih znanja 15 polaznika koji će imati priliku i sudjelovati u projektu.

Polaznici će kroz višemjesečnu akademiju skupiti sva potrebna znanja i vještine za pokretanje i/ili unapređenje svog poslovanja i na taj način izravno utjecati na razvoj ruralnog prostora LAG-a i sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju.

Stručnjaci zaduženi za provedbu LAG Akademije posjeduju dugogodišnje iskustvo s radom na promicanju ruralnog razvoja i poljoprivrede.

Ideja o “LAG Akademiji” rodila se iz čvrste uvjerenosti u potrebu jačanja hrvatskog sela kao temeljnog stupnja gospodarskog rasta i razvoja ruralnog prostora. Kroz ovaj projekt, cilj je potaknuti razvoj prepoznatljivih, dinamičnih i konkurentnih sektora hrvatske poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Prolaskom kroz niz radionica o mogućnostima povlačenja EU sredstava, sudionici će imati priliku znatno doprinijeti promociji poljoprivrede i ruralnog prostora Republike Hrvatske. Kroz te radionice, bit će im pružene konkretne informacije i alati o dostupnim programima i fondovima EU, omogućavajući im da unaprijede svoje poslovanje i potaknu ekonomski razvoj svojih lokalnih zajednica. Sudionici će kroz sveobuhvatnu EU Akademiju u sklopu LAG Akademije završiti neformalni tečaj samostalne izrade poslovnog plana koji će biti u potpunosti spreman za prijavu na Natječaj.

Uz to, studijski posjeti omogućit će sudionicima uvid u najbolje prakse i inovacije u ruralnom razvoju, potičući razmjenu ideja i iskustava te potencijalnu suradnju s drugim regijama.

Kroz LAG Akademiju, polaznici će imati priliku iskoristiti obilje koristi koje pružaju edukacija, podrška i umrežavanje, unapređujući ne samo svoje vlastito poslovanje i djelovanje, već i doprinoseći općem razvoju ruralnih područja i poljoprivrede u Republici Hrvatskoj.

Uz navedene aktivnosti, polaznici će također dobiti promotivni materijal s logom Ministarstva poljoprivrede i LAG-a, sudjelovati u radijskim emisijama i reklamama te prisustvovati završnoj konferenciji projekta, gdje će dobiti potvrde o sudjelovanju. Tijekom provedbe projekta aktivno će sudjelovati 1 volonter u cjelokupnom procesu organizacije i kvalitetne provedbe aktivnosti.