Održan trening “Zagovaranje, lobiranje i umrežavanje”

U Novoj Gradiški, 27. – 28. ožujka 2019., u organizaciji Hrvatske mreže za ruralni razvoj – HMRR održan je trening na temu zagovaranja, lobiranja i umrežavanja. Trenerica je bila Ernestina Straga-Šašić (HMRR /LAG Zapadna Slavonija)

Ovaj trening održan je u okviru projekta “Umrežavanje i zagovaranje  za  zeleno  gospodarstvo” u kojem je HMRR partner. Dio projekta čine aktivnosti jačanja institucionalnih kapaciteta i zagovaračke snage organizacija civilnog društva (OCD-a), što uključuje i aktivnost jačanja kapaciteta organizacija za postizanje određenih promjena pomoću zagovaranja, lobiranja i umrežavanja.

2-2

Predstavnici udruga su tijekom dva dana treninga, kroz prezentacije i vrlo aktivni grupni rad imali priliku naučiti više o pojmovima, vještinama i alatima koji će im pomoći u njihovom radu na zagovaranju i lobiranju, kao i na umrežavanju u svrhu stvaranja partnerstava. Također trening je sudionicima pomogao shvatiti važnost i prednosti suradnje, kako prepoznati potencijalne partnere, osobito visoko utjecajne partnere za teme od interesa za voditelje udruga, kao i prepoznati ključne dionike, saveznike i protivnike u intervencijama zagovaranja i lobiranja te na kraju kako razviti i prenijeti ključnu poruku zagovaranja i lobiranja.

Slijede treninzi:

– jačanje kapaciteta u općem upravljanju OCD-ovima – treći modul: financijsko upravljanje i nabava

– Zeleno gospodarstvo i poduzetništvo: 2 treninga

Više o projektu:

Web:

/hr/projekti/projekti-u-provedbi/nage-umrezavanje-i-zagovaranje-za-zeleno-gospodarstvo/

Facebook stranica projekta:

https://www.facebook.com/Networking-and-Advocacy-for-Green-Economy-1916248161823295/

Fotoalbum:

https://www.facebook.com/pg/Hrvatska.mreza.za.ruralni.razvoj/photos/?tab=album&album_id=2269282449772957

Tags: