Video galerija

Primjeri dobre prakse LAG-ova u Hrvatskoj

Ante Vekić iz Slapa u suradnji s HMRR-om po prvi put je snimio nekoliko primjera dobre prakse LAG-a u Hrvatskoj. Pokazani su primjeri LAG-ova Srijem, Vallis Colapis i Baranja. Film je realiziran uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Ministarstva vanjskih poslova.

Što je to održivi razvoj?

Što je to održivi razvoj? Odgovor potražite u 3-minutnom animiranom filmu.

Lokalni razvoj vođen zajednicom

Osnovne informacije o novom pristupu lokalnom razvoju u EU 2014.-2020. možete naći u krakom animiranom filmu, kojeg smo pripremili kako bismo širu javnost informirali o načelima takvog razvoja i animirali građane da se okupe i pokrenu aktivnosti u svojim zajednicama.

Radi se o metodi koja na lokalnoj razini uključuje partnere – predstavnike civilnog društva i lokalnih ekonomskih struktura, u kreiranje i provedbu lokalne razvojne strategije (LRS) koja će njihovim područjima omogućiti pomak prema održivijoj budućnosti.

To je snažan alat koji bi, posebno u razdobljima krize, trebao pokazati da su lokalne zajednice sposobne poduzimati pametne, održive i uključive korake na različitim područjima lokalnog razvoja.